Понятни ми са вече всички хора,
които са ме лъгали спокойно.
Аз също се научих да говоря
красиви думи без реална стойност.
Сега без угризения ще кажа,
че есеният лист е късче злато,
че сивкавият сняг, покрил земята
е всъщност предусещане за лято.
В очите ми примамливо ще плува
на добротата облакът изкуствен,
дълбоко някого ще развълнувам
с подправени до съвършенство чувства.
И всеки, свикнал друг да мами,
ще възхвалява мойта артистичност.
Измамникът, повярвал в любовта ми,
два пъти повече ще ме обича.
И само вас, наивници небрежни,
ще съхраня във точните куршуми.
Не вярвайте в пресилената нежност
и в лесно произнесените думи!
© Мирослава Митева Todos los derechos reservados