Ще дойдеш като нощ красива -
вълшебнице, отнякъде далече,
когато слънцето зад хълмове заспива
и вятърът се разтанцува вечер.
Ще дойдеш като пролет бяла,
в косите вплела пурпурни звезди,
чаровнице, по залез долетяла,
по-хубава от всякога преди.
Ще дойдеш като лунна фея
с жребче игриво в приказна каляска
и аз тогава в стих ще те възпея,
с мелодия по-нежна и от ласка.
Ще дойдеш като ангел... дивна,
щурчета щом засвирят вън,
ти идвай всяка нощ, любима,
наяве идвай... вместо сън!
© Красимир Трифонов Todos los derechos reservados