10 ene 2009, 20:28

Ще се родя! 

  Poesía
675 0 2
 

Ще се родя. Когато пак прелита сняг,

когато потече във вените ми кръв и бъде синя,

когато няма да съм повече и не по-малко аз,

но ще са минали безброй години...

Когато утре ще е мъртво както днес,

но задължително ще цъфнат старите бадеми,

когато друго ти ще ги посочи с жест,

докато яркото небе от белотата им отнеме...

Ще се родя. Когато болката ще бъде непозната,

когато ще прелита бяла гълъбова перушина,

когато светла лекота ще донесеш в душата ми,

когато толкова животи ще отминат,

Ще се родя. Когато може и да имаме крила,

когато ти ще ме обичаш и преди да се родиш,

когато ще държа ръката ти в зелената трева,

когато ще чета в чертите ти съдбата, щом заспиш...

Ще се родя. Когато морски бряг ще ме изхвърли, бяла пяна,

когато белият седеф си спомни три хилядолетия,

когато са изригнали във цвят черешите, когато сутрин рано

ще се завърнеш ти - отдавна някога отнетия...

© Евкалипт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??