19 abr 2017, 22:45

Ще стана 

  Poesía
379 0 1

Развалиха прогнозите, синоптиците.
Не познават какво ще е времето.
Плащат им да си чешат езиците
и да ни създават проблеми.

 

Дъжд обещаваха днес да има,
а то едно ясно, слънчево.
Времето ли е необозримо
или ние сме много изтънчени?

 

Прогнозите няма да гледам.
Рейтинги няма да вдигам.
Какво като е неделя,
велика в свещена книга?

 

Валеж, аз сам ще направя
да опустее съдбата.
С времето ще се справя,
но не и със самотата.

 

Празник е! Бият камбани.
Моята стая е празна.
Синоптик защо не съм станал?
Ще стана! Като порасна.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??