Мама си търси щипалката,
ала не ме и поглежда.
Мисли ме още за малка тя.
Мамо! И аз тънча вежди!
Питаш ме: „Кой ме одраска тъй?“
и ми целуваш нослето.
После пък… Ще ме напляскаш ли?
Мамо! Дано не се сетиш…
© Цонка Петрова Todos los derechos reservados