Що път с коне през лесовете биха,
но в " Шарл Перо хотел " не беше тя.
Чак в " Братя Грим хотел " я те откриха,
джуджетата оставили следа.
" Целувай, Принце! " каза весел шута.
Целуна принца спящата Снежанка
и пак повтори - няма тя събуда.
Какво ù дадоха, че тъй си нанка?
И пробваха с будилник, с барабани,
с топовен залп и със камбанен звън,
с " Металика" дори не ще да стане...
От този шум разцъфнал би и пън.
Не е за нея принцът наш изглежда,
с Рапунцел ще е следващата среща.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados