От обикновените домашни тегоби
до безброй непознати съдби -
всички разчитат на мен
и твърдят, че съм силна.
От усмивката ми стилна
до последния ми жест -
всичко трябва да излъчва
увереност за утре
и сигурност за днес.
Всичко, всичко трябва
да бъде на шест!
Само спокойствието
не отчита прогрес.
Моята визия на силна жена
го стопява.
Разбивам поредната
невъзможна стена
и сама себе си не познавам.
Побеждавам, усмихвам се
и другите успокоявам...
Довеждам слънцето
и стопявам снега.
А колко съм силна сега?
И с какво е пълна до върха
житейската ми раница?
Това е тайна...
Тайна между мен
и мократа възглавница.
© Люска Петрова Todos los derechos reservados
и мократа възглавница.
!!!!