Силни храни
Храната на човека е енергия и
Мисъл. Съзнание тя съдържа.
Сили за живот. Но! Не е тя само.
Психическата, силата душевна
Се съдържа и в самия въздух.
В пространството - във въздуха,
Водата и земята. Достъпът до
Тях от въздържание - странно,
Някой ще рече - от неяденето
Се поражда. Тогава, при посилно
въздържание от храна - ще се
Научим ний на хранене добро и
Съвършенно.
Ах, как отплаща се природата
За час, ил два и три съзнателно
Търпение - когато истинския
глад настане за човека.
Искаш дом да построиш, разчисти
Терена, подготвѝ се. Нова вода чиста
Искаш да наточиш, старата вода
Излей в градината, после напълни
Съда. Подготовката подобна полюс
Е един на благодатното махало на
Храненето съвършенно. Ще усетиш
Ти тогава - свежест, вкус и радост.
Храната своя най-полезна ще да
Безпогрешно подбереш. Ура.
Ден храни се със доволство пъти
Два. На следващия ден - само в
Края на деня. Идеята за въздържание
Тя е ценна тук - глад истински е нужен.
И така, дойдохме ний сега до силни
Няколко храни, които тук за вас,
Желал бих да укажа - скромно да
Покажа. Предлагам само три
изпитани-прилагани от мен неща.
Житото първо обикни във дните свои.
Жито сухо,
Чисто от прахта, шепа единична,
зърна немного - 150 - например
в устата ти сложи, с уважение,
не припряно, леко се опитай да го
Раздробиш и сдъвчеш със зъбите си
Здрави,
Или скромни, след ослюнчване добро.
Леко, леко ще го сдъвчеш, ще изпиташ
Наслаждение от енергията квант,
Която безусловно ще получиш.
Това е моят пръв съвет.
Хлеб свой домашен си приготвяй
Сам на всеки 7-10 дена. Лесничеят
Е описал как той прави своя хлеб.
Без мая, без квас - сол морска само
Във вода се топличка разтваря,
и брашно - каквото е за вас налично,
Но - да има в него част макар
Пълнозърнеста съставка.
Сами се вие поучете какво и как
по тоз въпрос,
Уверени бъдете - ще прииде с хляба
Тоз у вас, в душата свежа струя -
Сила нежна, романтична, радост
Скромен квант и нови мисли.
И накрая аз за чая трошка ще ви
Поговоря. От на разходките пътеки
Ваши благодатни събирайте връхчета
Различни - коприва, машерка, мента,
джожън, други. Цветчета разни от -
Вездесъщите
Глухарчета например, мащерка и
Много други. И за чая има Лесничея
Описание по-подробно в Откровения.
Да се сложи важно е във чая царевица
Шепа ил жито. По този начин става
Чаят "плътен" по-, и съдържа други
Още важни вещества.
Това тук бяха моите съвети малки,
Които хрането ваше благодатно
Ще направят. Енергията, волята, духа -
Всичко те са във природата и земния
Живот - те човеци, даже малко - малки
Богове ще ни направят.
За Велес, богът свой и наш
Славянски накрая споменавам.
Той корени, треви, жито и хлеб, действия
Уместни и навременни обича,
Разходки, пътешествия разнообразни.
Лесничея с него ходи, и скромни
Песни пее. На тях що прослава
Заслужават - слава.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados