Силните жени в очите носят бури,
устните в усмивка са скроени.
Умът им остър, душата всекиму ще брули, стигне ли им до червено.
В ръцете сръчни са и справят се със всякакви проблеми.
Хибрид са може би между богиня и човек.
Но пътят им не ще е нивга лек.
Защото са орисани със сърце обичащо безспирно.
Състрадателни и непримирими.
Изящни и непоколебими.
От нежност са пропити и носят пролетни цветя в косите.
Зад погледът им строг вилнеят
пороища от сълзи и монолози дълги.
Не е силата им в това да са жестоки,
а в чистотата на душата и волята в сърцата.
Те са като рицар в бяла роба
и като ангел с шлем.
Разперили криле прелитат през сивотата в своя ден,
гонят цели по-високи и духовния подем.
Силните жени са всъщност крехки,
пречупвани на хиляди парчета.
Вдигнали глава с товари тежки,
покоряват те света.
Чупливи са, памучно меки,
в кадифена ръкавица крият
желязната ръка.
Ако пожелаят могат да те отведат и в рая,
но само ако заслужил си това.
© Деница Гогова Todos los derechos reservados