Симеон Велики, българският княз,
мъдър бе той и със голяма власт,
териториите на България увеличи
и в културата остави ред следи.
Духовник по сърце и по душа,
изграждащ облика на нашата страна.
Книжовник - талантлив творец,
за щастието на народа ни боец!
На три морета е била България,
пред чуждите страни прослави я,
духовността достигна висини
и още повече това я извиси!
© Галина Todos los derechos reservados