25 abr 2015, 20:46

Синоптична прогноза 

  Poesía » De amor
511 0 1

Непознат  мъж по тротоарите крачи

в този сив ден глухоням, изтрезнял.

Няма мисли тук, а въпросите значат

грешна стъпка в още повече кал.

 

По чадъра ми - купол на църква,

отморяващ дъжд монотонно вали.

Кръгли локви -  в окръжности стъпват

изморените бели мъгли.

 

И дъждът мушва пръсти студени.

Несъзнателно вдигаш срещу него яка.

Отминава такси... Сякаш не навън - вътре в мене

този дъжд не се наваля...

 

Дай ръка да прескочим с теб двама

през безбройните плаващи острови.

Дай ръка. Стига толкова вървя по вода!

И  ще станем двама влюбени просто

от далечни мъж, чадър и палто и жена.

 

24.04.15

Велико Търново

© Елица Кръстева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много копнежно настроение долових в тези оригинални поетични редове,
    както и неподкупна образност!

    "По чадъра ми - купол на църква,
    отморяващ дъжд монотонно вали.
    Кръгли локви - в окръжности стъпват
    изморените бели мъгли."

    Обичам да чета такава кристално чиста поезия.

    Поздравявам те, Елица!
Propuestas
: ??:??