„Системата е гнила“, фразата ще остане,
а хора придобиха нечувано има́не,
вече са милиардери – в дворци са, не във къщи,
а ти само се дзвериш и фацата намръщил,
се маеш – к`во ли стана, за някои е кофти,
а други (неслучайно) са в позлатени яхти?
Опоскаха страната и още продължават,
заграбиха благата, на нищо не прощават.
Че даже се обиждат, щом чужди политици,
крадци ги назовават – на родните парици.
И ето Обяви се, че всички сме богати,
едни – със свинско, други – със зелеви салати.
Погледнати обаче в статистика нещата,
средното ни излиза, манджата е богата.
Пет души притежават деветдесет процента,
останалите гледат филма като на лента.
Какво друго да правят, освен да мизеруват
с ябълките гнили, дето скъпо даже струват.
За всичко си платихме, за алчност, простотия,
в най важното сгрешихме – все следваме "месия"!
10 ноември, 2018
© Данаил Таков Todos los derechos reservados