С И З И Ф
Легендата за Сизиф е метафора,
също,като опорната точка на Архимед,
за това,доколко сме пораснали,
големите,космични истини да разберем.
Метафората на Царичина
до днес остава си неразкрита
и нашето съдбовно обричане
все по се жестоко заплита...
Сизиф продължава нагоре по стръмното
да търкаля до изнемогване камъка,
но успехът стои си с гръб към него обърнат
и набива му до втръсване драмата...
Истината за тайната тука е следната.
Тя описва Кеплеровите закони,
по които гравитацията реално погледнато,
постоянно все така си превлича и вечно навънка пък гони...
Нашият герой ще обикаля
навеки по магичната елипса...
В космоса всичко точно се получава,
в природата няма милионери на кредит!
19.10.2023г.Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados