Скитник съм във мисълта
и скиторя във простора.
Ровя вечер в пепелта
да възкръсвам мъртви хора.
До луната правя рейс,
за да търся горе Рая.
Посещавам нощен Фейс.
Ходя по небето вкрая.
Скитам по безброй звезди -
мисълта си в тях заривам.
А съдбата ми реди
нови мисли да откривам.
Всяка мисъл в мен е знак,
че съм жител на земята.
И на нейния гръбнак
Господ дрехата си мята.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Хубава и лека събота!
Поздрави от мен!