Започни да раздаваш от светлите спомени,
украсявай платната си щедро с цветя.
От априлския сняг са безвреме оронени,
ароматът им люляков пръв отлетя.
Не тъгувай за слънчеви знойни обятия,
пролетта ще отвори жумящи очи.
Зареди си палитрата с рой възприятия,
и взривявай безцветното смело с лъчи.
Топлина съживява сърдечните приливи,
хоризонти чертае пред теб любовта.
Криволичи съдбата в неправилни линии,
прояснее ли, гмурвай се в бистра вода.
© Светличка Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година – да стане лято и цял живот – да са щастливи »