Бледа нощ след тъмен ден,
чаша вино от въздишки,
мокри бузи, съкрушен
и бесилка от интрижки.
На верига от верижки.
Топъл дъжд в студена зима.
Свеж ветрец сред летен зной,
пъстра вътрешна градина,
птича песен, връх, покой.
© любимка Todos los derechos reservados
Докторе, не ме заблуждавай с диагнозата, мога да я понеса