Запалих ти, татко, свещичка,
с мама омесихме пита.
На масата седнахме всички,
споделихме мъката скрита.
Запалих ти, татко, свещичка
аз знам, че ме виждаш и пазиш.
Поплаквам си вечер самичка,
сънувам как нежно ме галиш.
Запалих ти татко свещичка
и сякаш гласът ти дочувам -
"Какво си ми весело птиче...
Недей за мен да тъгуваш!"