20 jun 2015, 19:41

След "На прощаване" 

  Poesía » Otra
271 0 0

Това е празен дом.

Прощално парти,
помело като ураган 
стаени истини,
оставило след себе си
прочистени,
изпразнени,
разбягали се
духове,
а вместо тях -
цигарен дим,
натрупване
на чер катран,
изкашлян от душите ни,
захвърлени по пода
или струпани
бутилки
и салфетки
сред огризките 
по масата,
облизани,
пластмасовите чаши,
 
а от близките -
ни помен.
Тук пирували са чуждите.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??