Върви, съвсем сама тъгата,
след себе си оставя тишина.
Прекършена от болка, добротата,
отрони и последната сълза!
Кой днес ще тръгне към Голгота,
за да поеме теготите на света!?
Избира някой портата широка,
потънал в своята духовна нищета!
Но, всеки изгрев идва със отплата,
нощта превръща в ярка светлина!
Слепец проглежда и прославя небесата,
а хор от ангели, оглася вечността!
© Руми Todos los derechos reservados