9 may 2021, 9:26

След обикновена случка 

  Poesía
346 0 0

 

Помня кученцето в старото Жигули
което бе със клатеща глава....
В едно такси, шофьорът ме опули
и спомените върна на мига. 

 

Под ритъма на кришна (или харе?),
не съм добре със темата съвсем,
той моцаше глава като магаре...
Пари не взе. Бе, истински бохем. 

 

Пази вратата каза и замина,
а аз стоях с увиснало чейне....
И светна ми жигулската картина,
но соца жалко, много ми отне. 

 

Сритах се, а после се настъпих.
Ще пускам Харе в моята кола,
че две години ми излиза скъпа,
а може с Кришна да се облекча. 

 

Усмихнах се на парещото слънце,
главата ми започна да трепти...
Един шофьор пося в мечтите зрънце,
че мога да се видя със пари... 

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??