В тъгата ми не можеш да проникнеш –
море е от изплакани сълзи!
Не трябва точно днес да ме обикваш
защото, точно днес ми се мълчи!
В душата ми опитай да надникнеш –
ще видиш колко силна съм била,
тогава можеш пак да ме обикнеш
но в този ден, избрах си самота!
След време, ако пак ме пожелаеш,
дори да съм накрая на света,
аз вярвам, ти ще ме познаеш,
но днес съм като клонче под дъжда!
© Руми Todos los derechos reservados