Отново стреля напосоки
отчаяният наш народ
и пак избра случайни стоки
напук на древния си код!
То в парламента се потиха
стотици странни имена,
а някои се изхитриха -
смениха групи не една.
И май дошло е вече време
да се постегнем малко с вас,
защото, дявол да го вземе,
не съм била там само аз!
И обещавам мило-драго
да давам за народа наш
и само за народно благо
да отработя моя стаж!
Заплатите ще вдигна тройно,
ще режа данъци подред,
а ток и парно най-обстойно
ще наблюдавам занапред!
И обещавам кюлче злато
на всеки наш пенсионер -
да ходи вече всяко лято
на Бали или Кан Сюр Мер!
Ще пратя роден Крали Марко
и вируса да победи!
дано да му припари жарко,
и да изчезне яко дим!
Абе, гласувайте за мене,
пък ако после стане зле,
народът често прави смени
и може вас да избере!
© Елка Тодорова Todos los derechos reservados