Обещание, размисляне, оставка.
Балотаж – за нова, подобрена справка.
Майка, нация, едва ли,
а гласувалите – кучета ги яли.
Хора, политика, отегчение.
Референдум – никакво значение.
Патриоти, общност, изненада.
Границите – с телена ограда.
Бизнесмен, аптека, конкуренция.
Евтинко да има – главната претенция.
Генерал, сериозен, изтребител –
на столетницата ангелът спасител.
Десни, дупка, по проценти.
Провал за път пореден – енти.
Скука, тъпота, узряла тиква,
а под нея нищо не пониква.
Топли ме единствено едно–
днеска е роден Махно*.
----------------------------------
*– Нестор Махно – украински анархо-комунист от казашки произход
© Стефан Todos los derechos reservados