31.08.2017
Слонът
Събрали се отдавна. Било по времето
На соц-а, на среща от държави разни.
И между другото обсъдили и темата
за слона. Образно, а не със думи празни...
И своите мисли да изкажат писмено,
възможно кратко и убедително...
най-характерното за слона и оформено
с кое страната им е забележителна!
Надлъжно косъмът от слон разрязан
показал немецът във том един.
Подробно принцип за това показал
и доста изчерпателен е бил...
Американецът като расистки спец, нали
та темата така научно сътворил –
сравнил е слона и расизма... Обобщил.
побрал го пак във том един....
А англичанинът надълго се изразил
пак в том един във текст и снимки
кога за пръв път слон убил –
завоевател е нали, съвсем същински...
Французинът е ясно,че ще каже мнение
и много образно и без съмнение!
Написал "Слон и секса" в съчинение
пак в том един! С голямо вдъхновение!!
Руснакът най-задълбочено и подробно –
във цели тома два се поразширил
в единия преди, а другия за след октомври*
Подробна биографията на слона сътворил!
А българинът смаял всички с трите тома! –
От руски в български, преведени са два
а в третия пък, гордостта му – слона
Заглавие "Съветският е най-красив в света".
PS /Този стих не слави се с цена или поука.
От виц за доказателство е сътворен.
На стихоплетството да каже: "ха, на слука"
и да събуди вече музата във мен!!/
_________________________________________
* - Октомврийската революция
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
😉