С Л О В О Т О
"Под древното Орфеево дърво
да сме достойни за слово и слава..."
Христо ФОТЕВ
Морето от думи бушува сивотно
и пяна проплаква в прибоя.
Мракът-полазник виновно е кротнал
в тунела, в нощта, след завоя...
Думите-блудници газят закона,
пищят препинателни знаци!
Пиедесталим мухата и слона,
щуки, орлета и раци...
Думите пак оковахме в куплети,
а уж ги прославяме с цвете...
Словото трябва да свети, Поете...
Словото трябва да свети!
Лудият днес е прегърнал пияния
и бягат далече от Фара...
А в Храма на словото светят сияния.
И твоето име в Олтара!
© Николай Христов Todos los derechos reservados