7 ene 2011, 23:26

Случайна тухла в стената 

  Poesía
682 0 6

 

Случайна тухла сред стена с кирпич

веднъж попадна – беше много странна -

така червена, толкова различна

на бозавия тон от кал и слама...

 

Случайна тухла редом със кирпича

крепеше якия висок стобор...

За да не може никой да наднича

или прескочи от съседен двор...

 

Случайна тухла – всеки я съзира,

дори да не върви, ами да тича...

А тухлата – оказа се – намира

и има свойто място сред кирпича...

 

Случайна тухла промени стобора -

и открояваше се сред кирпича.

Тя бозавия цвят накрай пребори.

Защо ли?

Ами... просто бе различна...!

 

6 януари 2011

© Георги Ванчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??