Автори: Николина /автор/ и Тодор Трайчев /автор-редактор/
Център за социална рехабилитация и интеграция
с. Дълбок дол, общ. Троян
Николина Методиева Маринова – род. 9 май 1986г в гр.Самоков
Обичам да се усамотявам и да мисля за приятелите си.
СЛЯПО МОМИЧЕ
Момичето със златните коси
обичаше да гледа към простора
и сякаш тъжните пресъхнали очи
се пълнеха с образи на хора.
Момичето със слепите очи
обичаше да гледа тези тези хора
и само най-прекрасните мечти
прогониха събраната умора.
Усмивката се будеше сама
при всеки допир на човешко рамо,
а топлата поникнала сълза
таеше нещо чисто и голямо.
Момичето със златните коси
обичаше да гледа към простора
и сякаш тъжните пресъхнали очи
се пълнеха с образи на хора.
© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Todos los derechos reservados