Три дни дъжд.
И три нощи
бригадата демони
ми се плезят
в светкавици.
С маламашките пляскат -
с вода
боядисват стените ми.
И три нощи без каски
от скелето в бряста.
обковават с чукчета
прозорците ми във ламарини.
Три дни вятър
три нощи подред
изнасилва вратата ми,
но отвътре подпирам
с чували, претъпкани
с призраци.
На четвъртия
най-накрая осъмвам
и лятото
във дъждовния дом
обзавежда със слънце
камината.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados