"Аз живея само с положителни емоции,
и за нищичко не съжалявам"
Кл.Кардинале
Чрез мъжката си властна "обич"
негласно подчиняваш ми мига.
Изпиваш ме до болка с дъха си,
а след това се чувствам по - сама.
Защо не ме напуска този гнет,
че поведението ти преследва схеми
на лаконична каноничност, ред по ред,
а не желания без норми?
Спасение? - Затвор в раковина.
И ако в мълчанието свое се обгърна,
ненаранена, знам, ще се запазя
и преоткрила себе си, ще се завърна.
Ще изградя след тебе Дом спокоен -
пристанище след буря тежка,
на подходящото место ще разположа -
тъй слънцето при изгрев ще посрещам.
И на приумиците ми, за тебе нелогични,
очи в очи, ще отговорям винаги така:
това е мойта философия в живота
и ще живея откъм слънчевата му страна.
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados