Тъй както казва Шели,
душите на нещата се привличат.
Дали, защо, но, пък, обаче
и напротив тук не важат.
В духа на времето живеем,
работим, учим и стареем.
Вглъбени в мисли и проблеми,
забравяме да разумеем.
В глава ни ядец живее,
над сърце ни славей не пее.
Дали ще съмне и душата
отново с душата ще се събере.
Луната бледа зари поточе,
в река се влива, шуми водата.
Път търси в земя студена
да отгледа своето отроче.
Изгрява слънце с лъчи си чисти
огрява всички - земя, вода и птици.
Река спокойна върви напред,
път си намира най-по ред.
Тече и стига възвишение,
лъчистите води щаствили падат
и образуват светъл водоскок
с венец от хризантема и бял женшен.
Тече пак същата река,
разстила слънцето лъчи.
И сред рой птици преминават
в друго време, в друго гнездо.
юли 2012 г.
© Мария Todos los derechos reservados