Боядисват се яйца!
Но дали е за деца?!
Мога опит да направя
и дано добре се справя!
Вече съм голяма
и ще отменя аз мама!
Баба ще показва
каквото там се спазва.
С червената боичка
аз творих самичка.
Стана алено-червено
яйчеценце пременено!
Гиздаво е сякаш май
и сърцето му не трай!
Чака дружки пременени
на подноса подредени.
Второто е с цвят зелен,
за приятели край мен.
Дар за празник да даря,
аз от щастие горя!
Следващото е в жълто
и да не бъде тъжно,
сини то цветя получи -
чудна дреха се улучи.
И красиви в подноса,
бляскащи като в роса,
те усмихват ни се ведро
и любов ни дават щедро!
Шарени са те на цвят
и откриваме след "пат":
тези малки яйчица
имат слънчеви сърца!
Както чист им е жълтъка,
слушам бабина заръка,
сърцето чисто да остане
и света ни да обхване!
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados