Слънчево
Зимата ледени пръсти
жадно е впила в сърцето.
Дълбоко замразила реката,
оставила беззвездно небето.
Излез навън в студената нощ,
тъмна, но светла като ден,
край водата разходи се,
но по брега не търси мен.
В призрачния мрак навън
аз не ще да съществувам.
Но след първото кокиче
с топли лъчи ще те целувам.
© Мирела Шопова Todos los derechos reservados