Слънчево зайче в огледалото на моя сън
Когато сутрин се огледаш
и сластно се протегнеш,
в огледалото
зайчето се появява
и хуква като пощуряло.
Тогава аз посягам
за да хвана туй зайче - лудото,
но докосвам голото ти рамо
и все не мога да повярвам в чудото.
Туй чудо, че при мен си и те има
и зайчето се плъзва по снагата ти
преди да хукне полудяло то
към тайните копнежи на телата ни.
Но щом за миг очите си затворя,
веднага то изчезва - чудото.
Ако пък погледна - тебе няма те,
а моето сърце все влюбено
отново ще забие в треска - лудото.
© Валентин Петров Todos los derechos reservados