СМЕЛА
Лицето ти е младо и красиво,
усмивка ярка там блести,
но в последно време забелязвам -
очите твои да се пълнят със сълзи.
Ти цели имаш в живота -
на всички хора искаш да помагаш
и заради чуждите проблеми -
на рискове големи се подлагаш.
А хората са толкова различни -
едни се радват, много те обичат,
но има и такива, дето ти завиждат
и с обидни думи теб наричат.
Но знам, приятелко, че ти си смела,
пред нищо няма да се предадеш
и тез, които те обичат -
срещу злото в битка ще ги поведеш.
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados