17 feb 2013, 12:33

Смърт със вкус на хляб 

  Poesía » Otra
1120 0 5

Ето ме. Дойдох ви на крака.

Взимайте в ръцете си по камък.

Аз ще съм с изправена глава,

дъвчейки смъртта си като залък,

 

който има вкус на топъл хляб

(същия от детските години),

който се поделя само с брат,

плакал с теб и пял, за да ти мине.

 

Залък с вкус на вино и тамян -

спомени от къщата на баба.

(Трябва по сърце да си голям

даже на бесилото си. Трябва!)

 

Залък с вкус на първата любов,

първата сълза по мойте устни...

Боже, за какво ми е живот,

щом смъртта била такава вкусна?!

 

Камъните, моля! Кой е пръв?

Вече съм така нетърпелива

Бог да ви удави в мойта кръв.

Аз да полетя нагоре. Жива.

© Васка Мадарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??