Стоя, гледам, слушам, вкусвам,
всяко нещо около себе си.
Чрез всяка част от тялото си,
усещам, но не чувствам.
Разбирам, че всичко е
лъжа и истина,
че всички очертания и
цветове се размиват.
Опитвам се да не
попадна в мрака,
но разбирам, че вече
мрака е в мен.
Мракът е част от мен,
той не ме обгърна,
аз него прегърнах.
© Рада Todos los derechos reservados