зли джуджета възкръснали
беззъби и със болни нокти
се събират нощем край леглото ми когато спя
едно след друго се навеждат да ми помиришат плитката
закискват се
И после влизат във съня ми през ухото
и аз сънувам хубави високи хора
облечени във бели дрехи
Мъж един със сочни устни и с коси от мед
Как идва и ми слага диадема
Докато отзад пък друг ми стяга черния корсет
А една жена с очи от злато
ме приканя сладко да си взема
от кошницата ябълка
Сънувам как посягам да си взема ябълка
примижала и отхапвам от лъжата със наслада
Когато изведнъж присяда ми във гърлото
а на небето жълто
Виждам червеи които пишат
върху облаците "К У Р В А"
Лошо ми е
виждам светлите лица
Как стават тъмни и злокобни
като бутилки гнили изпопадали от призрачен порутен кораб
със очи като яйца
протягат пръсти да ме сграбчат
Стресната събуждам се във миг
Будни са единствено щурците
Спалнята е празна.
© ВЕСЕЛИНА Todos los derechos reservados