Снежното бяло е топло,
когато е вдишано
с вкуса
на бабините коледни бисквидки
с аромат на любов
и нежен канелен оттенък.
Вятърът не е зла стихия,
защото е затоплен
от прегръдката на червения пуловер
и е потънал тихо
в чаша ментов чай,
за да полети със сладка пара
към мен.
Сънищата през декември са магически.
Утрото ми е вълнуващ трепет,
защото всеки път издърпва дните
с цял един напред;
с цял ден по-малко
до първия тласък на сърцето,
огрян
от цветните лампички
на детска коледна песен.
© Диана Стойнова Todos los derechos reservados