СНЯГ ОТ ДЕТСТВОТО
Чупи орехи Зимата
и претопля кафе,
и терлици наплита,
трупа ги две по две…
Вън наду Януари
бели бузи от лед:
- Вкъщи стой! Не поглеждай
навалелия сняг…
Моите баба и дядо,
с побелели глави,
всяка зима се връщат
щом снегът завали…
© Радка Миндова Todos los derechos reservados