Сняг вали
Сняг вали, сняг вали,
сипе се на парцали.
Аз и ти, аз и ти
и къщурките заспали.
Тихи, плахи, наш'те стъпки
бавно, леко шумолят
и в асфалта блясват кръпки,
а снежинките летят.
Всичко тук, около мен,
във нoщта се разляло.
Булевардът посребрен,
а движението спряло.
Спят колите, спят звездите,
лампите златисти.
Спят децата и игрите,
и душите бели, чисти.
Сняг вали, сняг вали,
сипе се на парцали.
Аз и ти, аз и ти
и къщурките заспали.
© Мария Страшилова Todos los derechos reservados