СОФИЙСКИТЕ КЕСТЕНИ
Полека се стопява съботният октомврийски ден
след кратко слънце, грейнало за час, за два...
Подухва хладен вятър, зашумоляват
есенно оранжевите дървеса.
Откъсват се от клоните им,
загърнати в бодливата си дреха -
танцуват вечните софийски кестени...
Посреща ги с целувка уморената земя.
А те - същински палавници - се търкулват
и усмивка в шоколадово проблясва...
Потъват после в мокрите листа.
23.10.2011г.
© Хрис Todos los derechos reservados