От призивите да обикнем ближния
обикнахме и своите палачи.
Под тези топли грижи на Всевишния
сърцето пей и гарван грачи.
И фарсът е в промишлени количества.
Тежи от глупост царската корона.
В кушиите на Негово Величество
участват ветрове и ветрогони.
Но кесаревото отдайте кесарю!
Отдайте също божието Богу!
В щастлив кадрил на зимата с оркестъра
танцуват богове и босоноги.
За жалост май объркани са нотите
и бързо прекратихме веселбата.
Аз мисля си за Онзи на Голготата,
но също за онази със косата.
© Ради Стефанов Р Todos los derechos reservados