28 nov 2006, 0:49

Сонет 

  Poesía
1136 0 4
Упреквам се за хиляди неща!
Виниш ме ти-така е справедливо.
И често прося помощ от Нощта,
но тя ми се присмива мълчаливо.
И мисля си, че прокълнат съм аз
от този свят,дори от любовта си...
На теб се бих помолил в този час,
от хулите зловещи да ме пазиш!
Така рибарят моли в труден миг
морето-със молитви най-горещи.
Но То не чува,и със гневен вик
помита с ярост сетните надежди!

Уви,не съм рибарят аз сега,
а корабът-изхвърлен на брега!

© Владимир Филипов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??