17 mar 2013, 11:10

Сонет с котката 

  Poesía » Otra
330 0 2

Аз станах днеска от леглото.
Остана котката да спи.
А тя лежи... и хърка кротко,
щастливката ще си отспи!

А аз ще трябва в тая зима
да сложа маската и грима,
усмивката да обновя
и шарани да ловя!

И със торбата си с измами,
все да се правя на глупак...
Лукавците да срещна пак!
И с тях да съм на: "Вашта мама!"

И  най-безчувствен, като скот,
да тръгна в гадния  живот. 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??