Спаси ме, Любов! Спаси ме от мене самата!
Придай смисъл нов на този трепет в душата.
Научи ме, Любов, как със мечти да живея.
Придай смисъл нов на това, за което копнея.
Увери ме, Любов, че пламва пожар от искрата.
И че пламъкът нов ще събуди у мен сетивата.
Докажи ми, Любов, че във живота ни кратък
всяка дума е зов, всяка топла ласка е сладка.
Спаси ме, Любов! Спаси ме от мене самата!
Нека поривът нов да разпери за полет крилата!
Утоли ме, Любов! Душата ми вечно жадува.
Нека поривът нов сърцето ми да разлудува.
© Генка Богданова Todos los derechos reservados