Нередностите ти забелязваш,
но кротко, беззлобно мълчиш,
вместо съпротива да оказваш -
апатично злото търпиш.
С вълци пълно е навън,
а ти - овца, не бягаш
и, унесен в лъжи и сън,
себе си даже не опазваш.
Вместо да мислиш, да разсъждаваш -
виждаш кражбите, и то от теб самия -
ти сам в кошарата ги вкарваш,
като искаш корупция - търпи я!
© Георги Todos los derechos reservados