Спомен
с дълбока болка
по напусналата ни завинаги
Ваня Карамфилова
литературен кръг Свободна мисъл
Идваше винаги последна.
С натежали крака.
С усмивка ни поглеждаше нежно,
казваше, че едвам си дошла,
че тръгвайки, лекарство си пила,
сърцето спокойно да бие,
но усещаш енергия, сила,
че чакаме те всичките ние.
И винаги прегръщаше всеки,
за всеки намираше слова.
Имахме мигове - и трудни, и леки,
но силата наша бе в обичта.
Последно те помня в лилаво,
на мъдростта лилавия цвят.
Как хубаво беше и славно
в нашия поетичен свят.
Стихове ти не четеше,
имаше учудваща памет.
Седнала кротко на стола, редеше
куплети от обич и пламък.
Идваше винаги последна.
И сега по навик се взирам,
но където и да погледна -
няма те, не те съзирам.
И как ми се иска сега
да те чакаме и повече от час.
А ти - закъсняла, с натежали крака да ни кажеш:
Тук съм! Идвам при вас!
Винаги ще я помним!
Благодаря ти Мими, че изрази в стихове онова,което исках, а не успях!
С много обич!