Невинен полъх
Балкана донесе,
изпълни гръдта
с уханни цветя,
събуди у мене
забравена песен
и чиста детска искра!
Припомни полето,
безкрайната шир,
реката, звездите,
небето, тревите ...
и целия космос
над родният мир
прегърнал сърцето
за вречена вечност!
Искри от Балкана
въздигат душата от
всички тленни неща,
на ум съм в нивята
сред близки богата,
макар и спомен това!
ЛЪЧИСТА
© ЛЪЧИСТА Todos los derechos reservados