Спомени в нощта,
спомен за една душа.
Душа тайнствена, красива,
красива като любовта.
Не можеш ли да се обърнеш
и да кажеш ми ти "да",
или просто да се върнеш
и обгърнеш
с тайнствената си душа.
Като цвете ти красиво
разцъфтяваш все пред мен,
като ангелче невинно
те рисувам всеки ден.
Но аз съм така обикновен,
различен и горд, че съм със теб,
поне насън,
поне в деня на моята мечта,
мечта, спомен за една душа.
5.11.2000
© Момчил Георгиев Todos los derechos reservados