6 may 2007, 16:24

Спомени за Резово 

  Poesía
1306 0 3
Спомени за Резово

Резово, с история вековна,
земя, изпълнена с любов и красота.
Толкоз мило си ми ти и родно,
сякаш си на край света.

При тебе спомени ме връщат,
мечтите ми към теб вървят.
Ангели с неземна сила
вечно те за тебе бдят.

Със спомени душата ми живее.
Как от малка в Резово израснах аз.
Как бързо детството отмина
и днес отново тук се връщам аз.

Старата ни къща със турски керемиди -
история на нашите предци.
Какви ли тайни крие,  
щом по-стара е от нас дори?

Тук всичко с божията ръка е сътворено:
морето, горите и въздухът чист.
Вятърът гали ми нежно косите
и тихо нашепва за морския бриз.

Резово, обичам те и зная,
че един ден няма да съм тук,
но споменът за теб ще пази
сърцето ми от студ.

© Мариела Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??